Само тази седмица. Безплатна Доставка на всички поръчки над 100.00 лв.

Т: 0877 855 803

АМЕТИСТ - КАМЪКА НА РОДЕНИТЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ

Feb 14, 2021
0 Коментари

Аметистът е най-високо ценен от всички кварцови кристали. Той се цени от столетие като украшение и амулет. Името му идва от гръцката дума аметистос, която означава "неподатлив на отрова" - в древността най-често се използва за предпазване от алкохолно опиянение.

Аметистът е изключително мощен и защитен камък с висока духовна вибрация. Спомага за преобразуването на енергията в любов и блокира негативната енергия в околното пространство. На ментално равнище помага да преодолеете разсеяността, да се фокусирате и да контролирате способностите си, прави ума по - пъргав. Този камък благоприятства процеса на вземане на решение, подобрява моивацията. Аметистът подтиска лошите мисли, разсейва гнева, яроста, страха и безпокойството.

Ако е изваян във формата на сърце и поднесен като подарък на любим човек, ще донесе късмет и щастие. Традиция жива и до днес е обичая младоженецът да подарява на булката аметис във формата на сърце, монтиран в сребро или злато, за да донесе голямо щастие и спокойствие на младоженците до края на живота им.

В алтернативната медицита, аметистът е почти незаменимо средство на всеки лечител. Успокоява спихични разстройства, пречиства кръвта, подсилва имунната система. Твърди се че помага при физически болки, главоболие и безсъние.

Смята се че аметистът е свързан със зодиакалните знаци Риби, Дева, Водолей и Козирок и се управлява от Юпитер.

Освен общите характеристики, цветовете и формите притежават допълнителни свойства :

Аметрин (на пурпурни и жълти ивици) : обединява старото и новото, отлично средство за хора които преминават през интензивна трансформация.

Чист и наситено пурпорен : свързвани със собствените духовни аспекти, успокоява нетърпеливите и им помата да намерят точния момент в дадена ситуация, внася умереност в живота.

Пурпорен на бели ивици : помага за постигане на баланс в живота.

Бледолилов матов: освобождава от стрес, усилва паметта, добро средство за медитация.

Няма кристал който да предизвиква незабавен резултат, но с достатъчно търпение всички усилия се увенчават с успех. Ето защо ние ви предлагаме като допълнение към вашето любимо колие или гривна да добавие и нашия Талисман с камък от белдолилав Атетис.

Няма коментари